רבים מאיתנו היו רוצים לחולל שינויים חברתיים משמעותיים מעבר לסביבתם המידית: ביישוב, במדינה או אפילו בעולם. ואכן בזכות אנשים אלה העולם, או לפחות המדינה שלנו, הופכים למקום שטוב יותר לחיות בו. מתוך נסיון של שנים בתחום היזמות החברתית הסתבר חסרונם של כלים אמיתיים ונגישים ליצירת שינוי חברתי.
התוכנית "עולם טוב יותר" באה למלא את החלל. התוכנית מקנה את המיומנויות הנדרשות לרוצים לחולל שינוי. למרבה הצער, הדרכים הקיימות אינן יעילות דיין וגוזלות משאבים שלא לצורך גם מהיזמים עצמם וגם מהשותפים למיזם. מיזמים חינוכיים וחברתיים רבים נתקעים ואינם משיגים את יעדיהם המוצהרים בגלל שימוש בכלים שאינם אפקטיביים מספיק.
התוכנית מבוססת על סדנאות שהנחה ד"ר אבשלום אדרת שנים רבות במסגרות אקדמיות, ממשלתיות ופרטיות וספר שכתב בשם "עולם טוב יותר" ובו פירוט המתודולוגיה המונחת בבסיס הסדנאות. בסדנאות אלה יצאו לפועל יותר מ־1,500 מיזמים ומיזמים ברחבי הארץ בתחומים רבים ומגוונים, ובהם למדו מאות ואלפי אנשים כיצד לחלום, לתכנן ולממש מיזמים בתחומי החינוך והחברה.
יש להדגיש שהכלים הנלמדים במסגרת התוכנית עשויים לשמש אותנו לא רק בהקשר למיזמים חברתיים. שימוש מושכל בכלים אלה בתחומים כמו קריירה, זוגיות ויחסים בין־אישיים, יביא להתפתחות אישית ולקידום משמעותי במעגלי חיים אחרים.
שלבי התוכנית "עולם טוב יותר"
שלב א': גיוס המדריכים והכשרתם
בשלב הראשון יגויסו המדריכים של התוכנית (10-20 מדריכים). מתוך ראייה מערכתית רב גילאית, מדריכים אלה יהיו צעירים (לאחר שירות צבאי), אנשים בגיל הביניים (35-55) ואנשים בגיל השלישי. גיוס המדריכים יתבצע בשיתוף של גורמים בקהילה שיש להם גישה לאוכלוסיות אלה.
המדריכים יעברו הכשרה של ארבעה חודשים (16 מפגשים) שבמסגרתה הם ילמדו את מתודולוגיית "עולם טוב יותר". המדריכים יממשו, באופן אינדיבידואלי, את המתודולוגיה במיזם חברתי חדש שבו הם יתנסו בכל הכלים של המתודולוגיה. בנוסף, המדריכים יקבלו הכשרה פדגוגית לגבי דרכי ההדרכה של המתודולוגיה והכלים לקבוצות שאותן הם ידריכו לאחר סיום ההכשרה.
שלב ב': יצירת קבוצות של יזמים חברתיים ומימוש המיזמים
במהלך תוכנית ההכשרה יגויסו אנשים המעוניינים להשתתף בתוכנית 'עולם טוב יותר' וישובצו לקבוצות שאותם ידריכו בוגרי קורס ההכשרה. כל קבוצה תשתתף בקורס שבו, כל אחד מחברי הקבוצה, יממש במהלך הקורס מיזם בתחום חברתי שקרוב לליבו. הרעיונות למיזמים עשויים להגיע מחברי הקבוצה עצמה או שהם יוצעו לחברי הקבוצה על ידי המדריכים. תהיה אפשרות לחניכים לעשות את המיזם בזוגות.
בסוף כל שנה (שני מחזורים) של קורסים יתקיים מפגש מסכם של כל המדריכים וחניכי הקורסים לציון המימוש של כל המיזמים החברתיים שנוצרו על ידי כל החניכים במהלך הקורס.