איך נשמור על הילדים שלנו מפני סכנות ברשת?
"שיעור פרטי" - ערוץ 12, 2021, 10 דק'
בשיעור הקצר ד"ר אבשלום אדרת מדבר על ההיבטים השליליים של האינטרנט, על הרקע שהביא אותו להקמת עמותת אשנ"ב – אנשים למען שימוש נבון באינטרנט – ועל הדרכים להגן על הילדים מפני הסכנות ברשת.
כך תגנו על הילדים שלכם מפני הסכנות באינטרנט
מאקו, 2021
בכתבה ד"ר אבשלום אדרת מסביר את הקושי שיש בהגנה על הילדים כשהם בחדרם הפרטי מול המחשב וצריכים לבדם להתמודד עם תופעת אלימות שהם נתקלים בה ברשת. הכתבה מסבירה איך בכל זאת ניתן גם במצבים מורכבים להגן על הילדים מפני הסכנות ברשת.
למה הקמתי את עמותת אשנ"ב? אנשים למען שימוש נבון באינטרנט
עמותת אשנב – אנשים למען שימוש נבון באינטרנט – שאת הקמתה יזמתי לפני כ-21 שנים להנצחת בני (www.eshnav.org.il), פועלת להגברת המודעות הציבורית לסיכונים באינטרנט, בעיקר בקרב ילדים והורים. בהרצאות להורים בבתי ספר, במתנ"סים ובמקומות עבודה אנו מסבירים גם על הסכנות, וגם על הדרכים ליצור דיאלוג בנושא עם הילדים. בעזרת חבריי בהנהלת אשנ"ב ורבים שמזדהים עם החזון שלה, הפכתי את אסוני למקור השראה ליצירת אינטרנט חופשי, בטוח והוגן. את בני ערן אי אפשר להחזיר. אבל אם מותו יהווה תמרור אזהרה להורים, מורים, ולמערכת כולה, אדע כי מותו לא היה לשווא!
"האינטרנט יודע גם להרוג!"
(כתבה באתר 'בין הצלצולים', מגזין 'פנים' של הסתדרות המורים, פברואר 2004)
כבר בפברואר 2004 תיארתי במאמר מקיף, במגזין 'פנים' בהוצאת הסתדרות המורים, את המקום של האינטרנט בהתאבדותו של בני. בין היתר, כתבתי את הדברים הבאים:
"כדאי להפסיק להיתמם ולהסתתר מאחורי חוסר הידיעה או חוסר האונים, ולהתחיל לעמוד על העובדות הקשות: האינטרנט, שהביא ברכה רבה לאפשרויות התקשורת בין אנשים, ארגונים, תרבויות, נושא עמו סיכונים לא פחותים, במיוחד לצעירים."
שיר לזכרו של ערן ז"ל – "ואני לא הייתי שם"
השיר מוקרא על ידי אבשלום אדרת בכנס אשנ"ב
זהו סיפור עצוב, מיותר באמת,
של נער צנום, מופנם וביישן.
את ליבו הוא שפך בפורום, בצ'ט,
ואני – כלל לא הייתי שם…
חורשי רוע טוו את טבעת החנק,
אל התהום הובילוהו, ברשת אי שם,
"כך", לו הסבירו, "תילחץ על ההדק",
ואני – כלל לא הייתי שם.