5 טיפים איך לקדם נושא חברתי שחשוב לך

5 טיפים - איך לחולל שינוי חברתי | ד"ר אבשלום אדרת
5 טיפים - איך לחולל שינוי חברתי | ד"ר אבשלום אדרת

כדי שעולמנו יהיה באמת טוב יותר, עלינו לקחת את היוזמה לידינו ולעשות אותו כזה. אבל איך עושים זאת? הנה כמה טיפים מתוך הספר "עולם טוב יותר" שכתבתי.

 הנה כמה דרכים עליהן אני מדבר בהרצאה. שימו לב שדרכים אלו שונות באופן מהותי מהדרך שבה אנשים פועלים היום כדי לקדם נושא חברתי שחשוב להם. הן גם מאד שונות מהדרך שבה מלמדים היום ילדים, נוער ומבוגרים את הנושא של "יזמות חברתית".

איך לקדם נושא חברתי שחשוב לך?

1. חישבו תחילה על ה"מה" ולא על ה"איך"

בהגדרת הפרויקט והנושא החברתי שאותו אנו רוצים לקדם חשוב שנתרכז ב"מה" היעדים של המיזם ואיזה תוצאות יבטאו את ההצלחה שלו ולא ב"איך" לעשות את הפרויקט. מרבית האנשים חושבים תהליכית ולא תוצאתית. אחד הדברים היוצרים עבורנו חסם בהשגת התוצאות שברצוננו להשיג הוא ההתמקדות בתהליך, בדרך אליהן, במקום לשים את התוצאה בראש מעייננו. רק אחרי שהגדרנו במדויק את התוצאה הספציפית שאליה אנו שואפים נתכנן את הפרויקט.

2. שתפו אנשים ברעיון הפרויקט באופן סלקטיבי

פעמים רבות דווקא חברים ובני משפחה הקרובים לנו עלולים להרפות את ידינו מהעיסוק בנושא. לא חלילה מתוך כוונות רעות אלא מתוך דאגה שמא ניכשל ואז התסכול יהיה גדול. שתפו את מי שדווקא "ירים" אתכם ויעודד אתכם בעשייה החברתית החשובה. זו בכלל עצה טובה בחיים: הקיפו את עצמכם באנשים אופטימיים שגם הם רוצים להפוך את עולמנו למקום טוב יותר.

3. הציבו יעדים שאפתניים לפרויקט ללא חשש

בניגוד לתחושה הרווחת, הצבת יעדים שאפתניים לפרויקט ("ללכת בגדול") תאפשר השגת יעדים גם ברמה פחות גבוהה. אם נתחיל ביעדים ברמה בינונית או נמוכה ("ללכת בקטן") אנו עלולים לסיים את המיזם עם תוצאות לא משמעותיות. עם כלים נכונים לתיכנון הפרויקט ולרתימת אנשים לקחת חלק פעיל בו, ניתן להגיע למקומות נפלאים, כפי שאמר כבר ד"ר סוס.

4. סוף מעשה במחשבה תחילה

מימוש הפרויקט יחל רק לאחר הגדרה מדויקת ותיכנון מפורט שלו. תיכנון נכון ומדויק הוא הבסיס להצלחת המיזם. הרבה אנשים "קופצים" מהר מדי מהרעיון לעשייה, ללא חשיבה מספקת על היעדים של הפרויקט ותיכנון התוצאות שאנו שואפים להגיע אליהן. את ההשפעה של דרך ניהול השיחות עם מי שאתם רוצים שיהיה מעורב במיזם שלכם אתם תראו כבר בשלב הראשוני של רתימת אנשי המפתח הנדרשים במיזם.
זה ייצור תנופה מדהימה להמשך העשייה במיזם, בהתאם לתיכנון המפורט שלו, למימוש התוצאות הנדרשות באבני הדרך של המיזם, ועד להצלחתו בתום פרק הזמן שהקצבתם למיזם.

5. סגלו שפה חדשה ברתימת אנשים לפרויקט

כל פרויקט חברתי מחייב שיתוף פעולה עם אנשים, הן בתיכנון והן בעשייה. מנסיוני, ניתן לרתום כמעט כל אחד לפרויקט שעונה על צורך אמיתי ויש לו חזון מלהיב ומעורר השראה. לשם כך עלינו לסגל שפה אחרת. בשיחת רתימה אנו מדברים בעיקר על הצורך ממנו נובע הפרויקט ועל החזון שלו ומעט מאד על פרטי הביצוע שלו. כמו כן כשאנחנו מבקשים מאנשים לקחת חלק בפרויקט עיקר השיחה היא סביב ההזדמנות שיש לבן-שיחתנו להיות פעיל בפרויקט. כשאנשים קולטים את ההזדמנות – הם לא רק נענים ברצון אלא אנחנו יכולים לסמוך הרבה יותר על המחויבות שלהם לפרויקט.

בהצלחה בפרויקט שלכם!

ליצירת קשר עם ד"ר אבשלום אדרת
להזמנת הרצאות, לקבלת אימון אישי
ולרכישת הספר "עולם טוב יותר"

ידיעות חדשות נוספות

איגרת מאדרת | ד"ר אבשלום אדרת

איגרת מאדרת

איגרת מאדרת זהו עלון שנשלח לכל מי שרוצה לקבל טיפים לחיים טובים יותר

שלחו הודעה ישירות
לד"ר אבשלום אדרת

בואו נדבר על זה
בואו נדבר על זה
שלום לך ✿, איך נוכל ביחד לעשות עולם טוב יותר?
דילוג לתוכן