איך לחולל שינוי בחיים?
כמה פעמים אמרתם לעצמכם: אם רק הייתי מצליח לשנות את… אני בטוח שהכל היה נראה אחרת? רבים מאיתנו מרגישים תקועים, רוצים ליצור שינוי בחיים בתחום אחד או יותר ולא יודעים כיצד. רבים מאיתנו מנסים ליצור שינויים בחיים ולא מצליחים ומרגישים מתוסכלים. כי – "אם תמיד תעשה את מה שעשית – תקבל את מה שתמיד קיבלת…"
אימון אישי
בתהליך של אימון אישי, המתאמנים עוברים תהליך ממוקד, שבו הם מציבים מטרות ויעדים המותאמים להם, עפ"י התחומים בהם הם הביעו רצון לשנות. בתהליך נבחנות הבחירות האמיתיות של המתאמן. רבים מאיתנו בוחרים לעשות את מה שאנחנו רגילים, או מצפים מאיתנו לעשות, ולא את מה שאנחנו באמת רוצים לעשות. במהלך האימון תגלו מהם דפוסי ההתנהגות שמגבילים אתכם, אלו התנהגויות חוזרות ונשנות מתסכלות אתכם, ובעזרת "ארגז הכלים" אותו תתרגלו באימון האישי, תגלו את הכוחות שבכם להובלת שינויים בחיים ולהפיכתם למקור של השראה לחייכם.
אימון האישי (Coaching) הינו תהליך העצמה אישית והתפתחות אישית מתוך מודעות לדברים שאנו באמת רוצים בחיים.
למי אימון אישי מיועד?
אימון אישי מיועד לכל מי שרוצה ליצור שינוי בתחום כלשהוא בחייו והוא/היא לא יודע/ת איך.
תחומים לדוגמה:
- מציאת עבודה חדשה
- הגדלת עסק קיים
- שיפור חיי הזוגיות
- מציאת אהבה חדשה, בן/בת זוג
- התחלת שינוי תזונתי לאורח חיים בריא
- מערכת יחסים בריאה וטובה יותר עם הילדים
- התחדשות מערכת יחסים קיימת
- מימוש חלום ישן
- ועוד, ועוד, ועוד…..
מה ההבדל בין אימון אישי לטיפול פסיכולוגי?
בעבודתי כמאמן אישי, אני נפגש רבות עם השאלה הישירה – האם יש פה משהו חדש או שבעצם זו אותה הגברת הוותיקה של הטיפול הפסיכולוגי המוכר לכולנו בתלבושת חדשה? בהסוואה? התשובה היא חד משמעית: אלו הן שתי דיסציפלינות שונות במהותן. אז למה אנחנו מתבלבלים? כי לשתי הגישות השונות הללו, גישת "הפסיכולוגיה הקלאסית" וגישת האימון ישנם בכל זאת מספר מאפיינים בסיסיים משותפים:
- הפסיכולוג והמאמן עובדים עם אנשים שרוצים להשיג שינוי כלשהו בחייהם.
- גם בטיפול הפסיכולוגי וגם באימון אישי נדרשת מחויבות לשיתוף פעולה ויכולת לייצר רמת מודעות עצמית מסוימת.
מה בכל זאת ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לאימון אישי?
טיפול פסיכולוגי ואימון אישי אלו שתי מערכות שונות של גישות לשינוי. ההבדלים מתבטאים במספר רובדים:
תשתית תיאורטית
האימון שואב את מקורותיו מדיסציפלינות שונות ביניהן פילוסופיה אקזיסטנציאליסטית, פסיכולוגיה חיובית, תורת הניהול, תיאוריות הומניסטיות ועוד. הפסיכולוגיה היא דיסציפלינה השואבת מקורותיה מבסיס ידע מרכזי אחד שגבולותיו מוגדרים – שדה נפש האדם.
נקודת המוצא
האימון רואה את האדם כשלם, בעל כוחות ומשאבים, יצירתי, בעל מוטיבציה ומומחה לחייו. בעקבות כך, האוריינטאציה האימונית שמה דגש על מימוש הפוטנציאל האישי. הטיפול, מצד שני, שואף לריפוי מתוך הנחת עבודה שמשהו אצל המטופל השתבש, התקלקל. זקוק לתיקון. הטיפול, לכן, מתמקד בקשיים ובחסמים.
המטרה
מטרת האימון היא הגדרת מטרות והשגתן. במילה אחת – תוצאות. הדרך לשם בנויה על הנעה לפעולה ויצירת הרגלים חדשים. הטיפול, לעומתו, מכוון לשינוי מבנה פנימי, להקניית תובנות, לפיצוח חסמים וקונפליקטים.
הדגש
באימון מתמקדים בעתיד אלטרנטיבי רצוי. זוהי הזירה שלנו. אנחנו קוראים לה "עתיד מיטבי". באימון בוחנים את המקומות שיכולים להביא את המתאמן קדימה. לכן, השאלה העיקרית היא: "לאן אתה שואף להגיע, ומה אתה מוכן לעשות בכדי להיות שם"?
בטיפול, לעומת זאת, הניסיון הוא לתקן את הקיים, להבין את המקומות שהביאו את המטופל עד כה, להשתחרר מכבלי העבר. לכן שאלה מייצגת תהיה: "מהיכן התחלת ולאן זה הוביל אותך?"
אנחנו בדרך כלל מגיעים לאימון האישי עם קושי בחיינו או עם חסם כלשהו, ממשי או תיאורטי, שאנחנו חווים את ההשלכות שלו ביום יום. זה יכול להיות במקום העבודה שלנו, במשפחה הגרעינית או המורחבת שלנו, ביחסינו עם חברים ועוד.
אני מזמין אותך לבחון את פריצת החסמים האלה באימון אישי איתי!