הקמת גינה קהילתית
הפרויקט הזה היה הדבר הכי שונה שעשיתי בחיי. מעולם לא הייתי חלק או הובלתי פרויקט מסוג זה. זו הייתה פעם ראשונה ואני יכול לומר שנהניתי מאוד. לא ציפיתי שאלמד כל כך הרבה מהסדנא. תמיד הייתי בטוח שצריך לזרום עם פרויקטים כאלו ואין צורך לתכנן דברים מראש, פשוט לזרום עם מה שקורה. אך בסדנא למדתי כי לא כך הדבר, ויש תכנון רב מלפני.
אחד הדברים שלמדתי מהפרויקט הוא קודם כל לא לפחד לחשוב רחוק, הרבה פעמים חשבנו לעצמנו האם התיכנון הספציפי הוא ישים? או האם יש לנו את האמצעים להוציא אותו לפועל? אבל לדעתי לא צריך לחפש תשובות, אלא פשוט לנסות. אם לא יצליח אז לא נורא, בזה שניסינו גם למדנו. אני רוצה להדגיש שברוב המקרים הדברים בסוף עובדים, אז לא צריך לפחד, להתנסות וללמוד מטעויות. בנוסף, בזכות הסדנא למדתי להתנהל בצורה יותר נכונה, להציב לעצמי זמנים ולעבוד על פיהם.
פרויקט המיחזור: "זבל בשביל אחד – אוצר בשביל אחר"
"הפרויקט מבטא את החשיבות הגדולה שאנו מייחסים לשמירה על כדור הארץ ירוק ונקי יחד עם תרומה לארגון שקרוב לליבנו. בפרויקט נמכרו תרומות של בגדים יד שניה והכסף ניתן לארגון שעוזר לנשים במצוקה.
אני חושב שהסדנה היזו היא סדנא לחיים. קיבלתי הרבה יותר ממה שנתתי. התרגשתי, הייתי סקפטי, הופתעתי, קיבלתי כלים לחיים והאמנתי".
הקמת גג ירוק בשכונת פלורנטין בתל אביב
"הקמנו גג ירוק מתוך הבנה שאנו כסטודנטים צעירים, שחיים בעיר, מחפשים נקודת מפלט שקטה, שיודעת להתנהל בצורה אקולוגית שמתחשבת בסביבה, ומהווה מרחב למפגשים חברתיים לתושבי השכונה ובעיקר לדיירי הבניין.
תהליך התכנון וההקמה של הפרויקט העמיד אותי מול מצבים חדשים שלא נתקלתי בהם קודם לכן: תכנון טבלאות של תקציבים להקמה, תכנון חלל פתוח בתוכנות חדשות שלא התנסיתי בהן קודם לכן, מחקר על צמחי נוי והצרכים שלהם בשטח (שמש, מים, דשן, עונה), והכי חשוב לקחת את כל התכנונים וליישם אותם בפועל.
זהו קורס שבו לא מלמד אותך על נושא מסויים. אדרבא, הוא מלמד אותך על החיים עצמם, דבר שלא למדתי לא בבית ספר, ולא עד כה במכללה".
"הפרויקט הזה היה הדבר הכי שונה שעשיתי בחיי. מעולם לא הייתי חלק או הובלתי פרויקט מסוג זה. זו הייתה פעם ראשונה ואני יכול לומר שנהניתי מאוד. לא ציפיתי שאלמד כל כך הרבה מהסדנה. תמיד הייתי בטוח שצריך לזרום עם פרויקטים כאלו ואין צורך לתכנן דברים מראש, פשוט לזרום עם מה שקורה. אך בסדנה למדתי כי לא כך הדבר, ויש תכנון רב מלפני.
אחד הדברים שלמדתי מהפרויקט הוא קודם כל לא לפחד לחשוב רחוק. הרבה פעמים חשבנו לעצמנו האם התיכנון הספציפי הוא ישים? או האם יש לנו את האמצעים להוציא אותו לפועל? אבל לדעתי לא צריך לחפש תשובות, אלא פשוט לנסות. אם לא יצליח אז לא נורא, בזה שניסינו גם למדנו. אני רוצה להדגיש שברוב המקרים הדברים בסוף עובדים, אז לא צריך לפחד, להתנסות וללמוד מטעויות. בנוסף, בזכות הסדנא למדתי להתנהל בצורה יותר נכונה, להציב לעצמי זמנים ולעבוד על פיהם."
מודעות בעלי ברים ומסעדות לגורי נחייה
"כיום יש בעיה שמשפחות אומנה לא נכנסות עם כלבי הנחייה לעתיד כי זה לא מאושר עפ"י חוק. יש חוק שאוסר הפליית כניסת עיוור עם כלבו למקום ציבורי, אך לא קיים עדיין חוק הנוגע לגורי נחייה, ולכן החלטנו להתמקד בנושא של יצירת מדבקות שיגידו שכאן גורי הנחייה מתקבלים בברכה.
באירוע השיא של הפרויקט השתתפו כמה עשרות בני אדם, גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, שעברו בין מסעדות וחנויות ברחובות המרכזיים של תל אביב ושכנעו אותם להדביק מדבקה בכניסה שמשמעותה הכנסת הגורים המיועדים להיות כלבי נחייה אל המקום הפומבי.
הדף שלנו בפייסבוק ממשיך לעבוד וליצור מודעות אצל אוכלוסייה שכל הזמן מגיעה לאתר: