3 עצות לקריאה אפקטיבית של הספר "עולם טוב יותר"
1. לנסות, לנסות, לנסות.
לרבים מכם יהיו הכלים המוסברים בספר, כמו למשתתפי הסדנאות שלי במשך השנים, חדשים ולא מוכרים. כדי שתוכלו להשתמש בהם עליכם לנסות אותם. להתנסות בהם. להניח לשיפוטיות שלנו ולשים בצד את נטייתנו להעריך ולאמוד ולמדוד עד כמה הכלי נכון או מתאים לי, לסיטואציה, למיזם או באופן כללי. רק מתוך התנסות בכלים נוכל להפנים ולהבין את העוצמה שלהם ואת התרומה שלהם למיזם שלנו.
2. לא לוותר
כמו בכל התנסות חדשה ייתכן שבפעם הראשונה או בפעמים הראשונות של השימוש בכלי הוא לא יעבוד. המסקנה שלי מתוך מאות הסדנאות שהעברתי שאסור להתייאש ואסור לוותר. עלינו לבחון שוב ושוב אם אנחנו משתמשים בכלי נכון, בלי לסטות ימינה או שמאלה. בדיוק כמו שנגן פסנתר מנגן בהתחלה את התווים של מוסיקה חדשה בדיוק כפי שהם. לשם כך תמצאו בספר דוגמאות ושיתופים רבים הממחישים את הדרך הנכונה של השימוש בכל אחד מהכלים בספר.
3. לאמץ שפה חדשה
ולבסוף, כדי לזרום עם הדרך המוצעת בספר יהיה עליכם לאמץ שפה חדשה ומושגים שהם אבני היסוד של המתודולוגיה ל"עולם טוב יותר". הנה כמה דוגמאות:
- "רתימה" (מתוך רצון חופשי וראיית ההזדמנות שבדבר) במקום "גיוס" (שמרמז על חובה וכפייה לעשות דבר מה).
- "תוצאות ספציפיות מדידות" לביטוי היעדים הקונקרטיים במיזם שיבטאו את ההצלחה שלו, במקום "מטרות" כלליות ולעתים משתמעות לכמה פנים.
- "תכנון מהסוף להתחלה" כדרך לבטוי "חשיבה תוצאתית" ולאו דווקא "חשיבה תהליכית".
קריאה נעימה!